Zwijsen

Auteur en (eind)redacteur taal, begrijpend lezen

Mijn allereerste opdracht als freelancer deed ik voor Zwijsen. Als auteur werkte ik mee aan Taalmaker onderdeel van Taal in beeld. Snel daarna ook aan Leesstudio basis onderdeel van Lezen in beeld, een methode voor begrijpend lezen. Ook heb ik lange tijd als auteur en redacteur meegewerkt aan Leesstudio Actueel onderdeel van Leesstudio. Hiervoor schreef ik iedere twee weken een tekst over een actueel onderwerp op vier verschillende AVI-niveaus.
Verder ben ik ook nog eindredacteur geweest voor de leesboeken AVI-Kanjers en Zoeklicht.


‘Het eerste project waarin ik met Isabelle heb samengewerkt was Taalmaker, differentiatiemateriaal bij de taalmethode Taal in beeld. Als auteur schreef Isabelle op zeer creatieve wijze vele plustaken over diverse taaluitingen. Dit deed ze met veel enthousiasme wat de samenwerking zeer prettig maakte. De kwaliteit was altijd in orde en ze wist goed op de doelgroep te schrijven.
Enige tijd later kwamen onze wegen opnieuw samen, nu voor het project Leesstudio Actueel. Om de week schreef Isabelle een begrijpend leestaak voor de jaargroepen 5 t/m 8 over een actueel onderwerp dat die week aan bod was gekomen in het Jeugdjournaal. Een hele uitdaging die ze telkens weer succesvol wist te volbrengen. Wie weet wat ons volgende project zal zijn … ‘

Michael van Haaren – Fondseditor taal/lezen bij Uitgeverij Zwijsen