Isabelle de Ridder

Mooie educatieve producten ontwikkelen en schrijven voor kinderen en jongeren, dat is wat ik het liefste doe.

Maar wat deed ik dan daarvoor? Onder andere een studie Nederlandse taal- en letterkunde aan de universiteit van Utrecht, de pabo, werken als scriptschrijver, tijdschriftredacteur en leerkracht. Deze kennis en ervaring pas ik nu toe in mijn educatieve werk.

Taal, spelling, (begrijpend) lezen en literatuureducatie zijn mijn specialisaties. Daarnaast ontwikkel ik ook materialen op het gebied van verkeer, kinderrechten en burgerschap.

Ook in de toekomst werk ik graag mee aan mooie projecten waarin ik een bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van goede en uitdagende educatieve producten.

Specialist jeugdliteratuur/literatuureducatie
Vanuit de opleiding ‘Specialist jeugdliteratuur in het basisonderwijs’ aan de Hogeschool Leiden en mijn werk als projectmedewerker cultuureducatie houd ik me bezig met de ontwikkeling van literaire competentie bij leerlingen in het primair onderwijs en onderbouw voortgezet onderwijs.

Samenwerking
Daarnaast werk ik samen met mijn collega Saskia Klomps onder de naam Educatieve Concepten. Neem een kijkje op de website om te zien wat voor mooie educatieve projecten Saskia en ik samen kunnen realiseren: www.educatieveconcepten.nl

Kinderboeken
Verder ben ik kinderboekenschrijver! Al jaren schrijf ik informatieve boeken en sinds 2016 ook fictie. Ik ontvang veel positieve reacties op mijn verhalen. Mijn kinderboeken verschijnen bij uitgeverij Clavis en Ploegsma. Kijk voor meer informatie op mijn website: www.isabellederidder.nl

Bekijk ook mijn profiel op LinkedIn