Bibliotheek Zoetermeer

Projectmedewerker CmK (Cultuureducatie met kwaliteit)
ontwikkelaar, uitvoerder en adviseur op het gebied van literatuureducatie

Als projectmedewerker CmK ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van diverse activiteiten binnen het programma Cultuureducatie met Kwaliteit. Dit houdt onder andere in: het ontwikkelen van een leerlijn literatuureducatie voor het basisonderwijs en lessen literatuur, leerkrachten/teams ondersteunen, adviseren en coachen, het organiseren en verzorgen van workshops, lezingen, experttrainingen literatuur en inspiratiedagen cultuureducatie.

Verder ben ik het aanspreekpunt in de samenwerking met andere culturele instellingen in Zoetermeer en hou ik contact met projectmedewerkers vanuit andere culturele disciplines. Ook verzorg ik de promotie en communicatie rond literatuureducatie en breng ik verbinding tot stand tussen leesbevorderingsactiviteiten en literatuureducatie. Tot slot ben ik als projectmedewerker verantwoordelijk voor de financiële en inhoudelijke verslaglegging waaronder het beheren van het projectbudget.

‘Sinds 2018 heb ik met Isabelle samengewerkt voor in het begin CMK2 en nu CMK3 waarin zij Projectmedewerker CMK was voor het aandeel van de bibliotheek in Zoetermeer. Isabelle kan duidelijk hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, waardoor het voor mij als leidinggevende op afstand goed mogelijk blijft om met exact de juiste informatie op hoofdlijnen van de uitvoering van het programma te volgen en te monitoren.
Isabelle is veelzijdig; zij kan op elk niveau goed schakelen, of het nou gaat om contact, het ontwikkelen van lespakketten of leerlijnen, het geven ervan en daarnaast het lezen/ verwerken en registreren van financiële transacties. Zij handelt het allemaal even professioneel af. Daarnaast is het ook zeer prettig werken met haar; ze heeft gevoel voor humor en een oog voor details en is geïnteresseerd in de persoon waarmee ze werkt en is daarmee makkelijk benaderbaar.
Ook in de toekomst zoek ik Isabelle zeker weer op om tot een samenwerking te komen.’

Reinder Lanjouw – Teamleider Educatie & Ontwikkeling en Lezen & Ontmoeting

Binnen Zoetermeer vallen alle CmK-activiteiten onder de naam Cultuur en Techniek op school. Op deze website zijn onder andere de literatuurlessen te vinden.  www.cultuurentechniekopschool.nl/leerlijnen/literatuur/

www.bibliotheek-zoetermeer.nl/leren/voor-het-onderwijs/cultuureducatie-met-kwaliteit