Isabelle de Ridder

Isabelle de RidderMooie educatieve producten ontwikkelen en schrijven voor kinderen en jongeren, dat is wat ik het liefste doe.

Maar wat deed ik dan daarvoor? Onder andere een studie Nederlands en de Pabo, werken als scriptschrijver, tijdschriftredacteur en leerkracht.
Al deze kennis en ervaring pas ik nu toe.

Ook in de toekomst werk ik graag mee aan projecten waarin ik een bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van goede, uitdagende en creatieve educatieve producten.

Daarnaast maak ik tijd vrij voor het schrijven van kinderboeken. Na de opleiding Proza schrijven voor kinderen bij Scriptplus aan de Hogeschool van Amsterdam verscheen in maart 2016 mijn debuut bij uitgeverij Clavis: Pleuntje. Een voorleesboek met herkenbare en vrolijke verhalen voor kinderen van 3 t/m 7 jaar. In september 2016 is in de zelfde serie Joep verschenen, over het vriendje van Pleuntje. In juli 2017 is daar een derde deel bij gekomen: Wiebeltand en in augustus 2018 kwam daar Waterpret nog bij.
Ook schreef ik verhalen voor de voorleesboeken van uitgeverij Ploegsma.

Zie voor meer informatie over mijn werk als kinderboekenschrijver: www.isabellederidder.nl

Bekijk ook mijn profiel op LinkedIn.

Linkedin-1    Scriptplus

Pleuntje        

Het grote voorleesboek voor rond de 5 jaar    Het grote voorleesboek voor rond de 6 jaar